2012/04/12

Akryl på papper

att måla akryl på akvarellpapper är kanske att gå utanför mallarna, men det går jättebra. Jag vill använda vit färg och den fattas i akvarellådan eller den finns faktiskt i min låda men det blir inte så mycket vitt av den. De här hattprydda damerna är alltså tecknade och målade i svart-vit akrylfärg och även lite tusch. Hattmodellerna kommer att dyka upp i en dukmålning också, jag vill bara visa mitt lilla test....

6 kommentarer:

 1. Vad bra...tänk att det går att göra som man vill..tycker det ser jättefint snyggt ut.Du målar bra.Roligt att måla hattar..damer..Yes!! Modellen är mkt snygg..roligt..Jag har själv målat damer med Hatt, riktigt frossat i det...så kul...Ska ju försöka ställa ut om några veckor..då får man lämna in och bli utvald att vara med...hade en expert här i går...som skulle hjälpa mig välja alster.Suck, hon valde INTE mina hattdamer, inte mina nakenstudier...utan mina BIN och mina ÄNGLAR...och jag tror hon har rätt..man blir blind...och kör fast...HOPPAS hon har rätt och att jag får med några tavlor..det är en stor samlingsutställning med 40 medverkande konstnärer med olika konsthantverk...Kram Karina...Ps..brukar blanda akryl, tusch oljekrita och torrpastell..det får man kanske inte, men det blir skön effekt..
  HEJA BRYNÄS!!//

  SvaraRadera
 2. Hallå, det är bara jag som tittar in. Jag har drivit Pensionat under en vecka! Så här har det varit dåligt med tid för bloggeriet.
  Hattar, hattar...jag ÄLSKAR hattar. Tycker det är så läckert! Om jag vore ung så skulle jag ha satsat på att lära mig till modist! Du skulle se mina hattar...kan inte gå förbi en hatt utan att den sitter på mitt huvud...*fniss*....Jätte fina tavlor! Vilka underbara hattmodeller!
  Kram och vink.

  SvaraRadera
 3. Å ditt lilla test blev otroligt snyggt...;))) Alltid kula att testa runt bland färger,papper,tyg...m.m..

  Önskar dig en riktigt härlig Fredag!!

  KRAAAAM vännen!!!

  SvaraRadera
 4. Hej Irene!Du målar så roligt och drivet tycker jag! Jag brukar spara vitt på papperet eller använda skalpell eller kniv när jag vill ha fram effekter och högdagrar , har du testat det?
  Jag blir så sugen att måla när jag ser din sida!
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 5. så fina tavlor o hattar!! blev bra i svart/grått/vitt...ja visst är sjalen långa varv.. från början va det 300 maskor..men sen skall det maskas av 3 maskor varje gång/varv..så det blir ju mindre.ha en bra helg.

  SvaraRadera
 6. Tjingeling, det är bara jag som tittar förbi. Önskar dig en skön kväll.
  Vink vink.

  SvaraRadera