2013/11/13

Göra papper och stöpa ljus

 Att göra eget papper har jag länge velat prova på. Nu har det blivit av, om än i liten skala och med enkla medel. Vi använde små ramar, filt och handdukar och foliepapper. Eftersom jag inte hade någon press så trampade jag runt med skorna, för att få ut så mycket vatten som möjligt. Tre små ark blev det. Nu när jag vet hur det går till, ska jag försöka mig på lite större papper nästa gång....för det var jättekul...något mer som är kul, är ljusstöpning, som också hunnits med. Vi var sju damer som doppade både i ljusmassa och i kaffekoppen mellan varven. Ljusen blev lite buckliga..inte helt perfekta, men vad då, de är ju hemgjorda. Några honungsljus blev det också för den goda doftens skull....

3 kommentarer:

 1. Honungsljus låter läckert ,-) Jag har aldrig stöpt ljus, det gör ju absolut inget om det syns att dom är hemstöpta, det är bara ett plus!
  Papper har jag också kikat runt hur man gör ,_) det verkar så härligt att måla på sitt eget papper, så det har jag haft lust att försöka ,-))
  Du är SÅ kreativ! Du verkar ha minst 30 timmar per dygn, eller så trollar du.
  Härlig blogg!
  Ha det jättefint. KRAM Primrose ,-)

  SvaraRadera
 2. Å så kul med eget papper, det har jag oxå alltid velat pröva!
  Någon gång så blir det väl av;)
  Hemstöpta ljus ska va lite buckliga, det är ju charmigt:)
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 3. Åh vad roligt..att göra papper...det gjorde vi på Folkhögsskolan..blir så vackert...Du är händig och håller på och skapar..vad roligt..
  Stöpa ljus är tidskrävande men vad roligt att göra sina egna...Kram Karina

  SvaraRadera