2014/03/07

Ett nytt ord för mig

Zentangle, har ni hört det ordet. Jag visste inte vad det var, när jag kom i kontakt med denna typ av konst. Egentligen så är det bara telefonkladd kan man säga som nu fått ett namn. Ni vet,  man sitter där med en penna och ritar och ritar när man pratar i telefonen, utan att fundera över vad det ska bli. Det här är lite samma sak och väldigt kul. Små mönster träder fram vartefter, men det gäller att sluta i tid annars blir det alldeles för mycket mönster. Jag tycker att det är rogivande med zentangle, men blir man stressad av det, då bör man nog sluta. Visar här några av mina första provbilder som jag gjort, det kommer säkert att bli fler. Jag använder tusch men det ser ni säkert själva...och även börsnoteringar från tidningen kan bli en bra bakgrund att rita på.   / Trevlig helg /

8 kommentarer:

 1. ja alltid lär man sej nått nytt,, har aldrig hört ordet förr.Men dina teckningar blev fina, du är skitduktig. ha en bra helg.

  SvaraRadera
 2. Nej det har jag inte vetat om, men mitt kludd när jag pratar i telefon, hur orättvist det än låter liknar inte ditt , det minsta! .-)))
  Jag får kanske prata ännu mer i telefonen!
  Snyggt var det. Och testa ska jag ,-)
  Dina tavlor blev riktigt snygga!
  Ha en skön Helg. KRAM Primrose ,-)

  SvaraRadera
 3. Det är ett nytt begrepp för mig. Verkligen en häftig teknik!

  SvaraRadera
 4. Riktigt häftiga Zentanglar har du fått till men inte visste jag att det hette så inte..

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 5. ojoj vad finns det ett ord för detta snygga.,,,sånt blir det mkt av för mig med min vän, inte vara vid telefonsamtal, utan vid en del halv tråkiga lektioner,...kul...Kram Karina

  SvaraRadera
 6. Så häftigt!! och snyggt!!! Ett nytt ord, hade ingen aning om att det ens fanns ett ord för denna konst. Mina gamla elevdagböcker innehåller mycket zentangle (skriver man så)...tråkigt på lektionerna antar jag;))
  Allt gott!!
  kram lisa

  SvaraRadera
 7. Men kallar du det där telefonkladd? Så himla snyggt

  SvaraRadera
 8. Härligt att det finns nya ord för saker som funnits länge. Jag är en sån som alltid kladdat på papper men idag sitter jag sällan still då jag pratar telefon (mobilvärlden) men ibland blev det riktigt roliga figurer och jag skrev väldigt mycket konstiga texter. Häftiga bilder du gjort!!
  kram
  Fia

  SvaraRadera